Werkzaamheden Julianakanaal Berg-Obbicht starten op 12 augustus

Donderdag 27 juni 2024

Rijkswaterstaat werkt aan de verdieping en verbreding het Julianakanaal. De vaarweg wordt geschikt gemaakt voor langere en diepere schepen, zodat deze Maasroute ook in de toekomst een vaarroute van formaat blijft. De minister heeft besloten om dit deel van het Julianakanaal volledig droog te leggen. De werkzaamheden starten op 12 augustus. De verwachting is dat de werkzaamheden in het voorjaar van 2025 klaar zijn, voordat de verruiming van de A2 bij Kerensheide start.

Wat gaat er gebeuren?

Bij het verruimen van het Julianakanaal tussen Berg en Obbicht, liep vorig jaar een bouwkuip vol met water. Rijkswaterstaat gaat deze volgelopen bouwkuip weghalen en de verruimingswerkzaamheden afmaken. Het kanaal wordt hiervoor afgezet en droog gepompt tussen Berg en de oude sluis bij Born. Voor omwonenden kan dit tot tijdelijke geluidsoverlast leiden. Werkmateriaal wordt zoveel als mogelijk over het water naar de locatie gebracht om verkeershinder per vrachtwagen in de kernen te voorkomen. Bouwmateriaal zoals keien worden opgeslagen in depots langs de oever van het kanaal.

Bewonersbijeenkomsten

Op 2 en 4 juli organiseert Rijkswaterstaat bewonersbijeenkomsten om bewoners te informeren over de werkzaamheden die zullen gaan plaatsvinden en vragen te beantwoorden.

Bewonersbijeenkomst 2 juli

  • Locatie: Multi Functioneel Centrum Berg aan de Maas. Bergerweg 1 in Urmond Berg
  • Tijd: Inloop 18.30 uur tot 21.00 uur. Tijdens de bijeenkomst geven we op drie tijdstippen een presentatie: 19.00 uur, 19.45 uur en om 20.30 uur.

Bewonersbijeenkomst 4 juli

  • Locatie: Concordia. Koestraat 8 in Obbicht
  • Tijd: Inloop 18.30 uur tot 21.00 uur. Tijdens de bijeenkomst geven we op drie tijdstippen een presentatie: 19.00 uur, 19.45 uur en om 20.30 uur.

Vragen?

Je kunt de werkzaamheden volgen p[ depagina van Rijkswaterstaat. Voor andere vragen over het project kun je bellen met Rijkswaterstaat via 0800 8002.

Foto: Rob Poelenjee

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.