Werkzaamheden Julianakanaal Berg-Obbicht gestart

Vrijdag 16 augustus 2024

Rijkswaterstaat werkt aan de verdieping en verbreding van het Julianakanaal. De vaarweg wordt geschikt gemaakt voor langere en diepere schepen, zodat deze Maasroute ook in de toekomst een grote vaarroute blijft. De werkzaamheden zijn gestart op 12 augustus.

Werkzaamheden

In opdracht van Rijkswaterstaat voert aannemer Van den Herik-Sliedrecht het werk aan het Julianakanaal uit. Sinds afgelopen maandag vindt er geen scheepvaart meer plaats op het Julianakanaal, enkel de werkschepen van de aannemer zijn druk bezig met het aanbrengen van klei op de kanaalbodem om de dam te maken. Over een maand verwachten ze het water in het Julianakanaal te kunnen laten zakken. De komende weken worden de laatste bouwhekken geplaatst en worden op de dijk voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de website van Rijkswaterstaat. Daar vind je bijvoorbeeld meer uitleg over de werkzaamheden en een interview met de omgevingsmanager van Rijkswaterstaat en de aannemer Van den Herik-Sliedrecht. Heb je vragen? Bel dan met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat op 0800-8002.

Op de Facebookpagina Verruiming Julianakanaal plaatst de aannemer regelmatige updates en foto's van de werkzaamheden.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar info@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.