Werkzaamheden langs het spoor tussen Elsloo en Bunde

Maandag 2 september 2024

Vanaf 2 september gaat Staatsbosbeheer verder met de werkzaamheden in het Bunder- en Elsloöerbos, die afgelopen winter zijn gestart. Staatsbosbeheer gaat bomen (essen) langs het spoor kappen, omdat deze zijn aangetast door een schimmel (essentaksterfte). Deze bomen vormen daardoor een risico om om te vallen.

Het kappen van de bomen vindt plaats in de bosranden op verschillende plekken langs de route Elsloo – Bunde. Dit werk maakt onderdeel uit van het versterken van de bosranden langs het spoortraject Elsloo – Bunde.

Hoelang duren de werkzaamheden?

De werkzaamheden duren tot aan het broedseizoen midden maart 2025. Tijdens de werkzaamheden kan het bos er rommelig uitzien door transportroutes, losse takken en houtafval. Als de kapwerkzaamheden zijn afgerond, ruimt Staatsbosbeheer alles op. Op moeilijk bereikbare plekken voeren ze alles af via het spoor. Zo wordt er 14 en 15 september hout afgevoerd bij Terhagen in Elsloo.
Om de werkzaamheden veilig uit te voeren, kunnen wandelpaden tijdelijk worden afgesloten. Waar mogelijk staan er omleidingsroutes aangegeven.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar info@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.