Nieuwsbrief werkzaamheden Julianakanaal

Vrijdag 13 september 2024

Het Julianakanaal wordt verbreed en verdiept, zo zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat de Maasroute ook in de toekomst een vaarroute van formaat blijft. Rijkswaterstaat stuurt regelmatig een digitale nieuwsbrief met daarin de laatste ontwikkelingen en meer uitleg over de werkzaamheden. Zo is er in de laatste nieuwsbrief te lezen hoe de dam waterdicht gemaakt wordt.

Uitgedacht van A tot Zinkstuk

Om het Julianakanaal veilig te verbreden en te verdiepen, leggen ze een deel van het kanaal droog. Daarvoor creƫren ze een tijdelijke dam. En, om die dam tot aan de kanaalbodem volledig waterdicht te krijgen, zijn er zinkstukken geplaatst: grote, waterdichte matten van onder andere geotextiel en wilgenhout. Dit technische vakwerk kun je wel toevertrouwen aan Izaak Scherpenisse en het ervaren team van aannemer Van den Herik Sliedrecht. Hij vertelt over het hoe, wat en waarom van de zinkstukken in het Julianakanaal.

Abonneer

Op de website van Rijkswaterstaat kun je je aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar info@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.