Stein zoekt leuke collega's! Ga naar onze vacaturesite en solliciteer naar een toffe baan die bij jou past!

Afvalinzameling

Veel afval dat hergebruikt kan worden, kun je gratis aanbieden. Bekijk hoe je de verschillende soorten afval het best kunt scheiden. Zo kan RWM dit afval op een milieuvriendelijke manier inzamelen.

Kijk regelmatig op de website van RWM voor het laatste nieuws.

Tuinafval

Tuinafval kun je het hele jaar gratis naar het milieupark brengen. Het inzamelpunt voor tuinafval is op de tijdelijke afvallocatie in Stein aan de Dieterenstraat (bezoekersparkeerplaats naast het gemeentehuis).

Ook wordt tuinafval twee keer per jaar gratis aan huis opgehaald. Kijk in de afvalkalender wanneer het tuinafval in jouw straat wordt opgehaald.

Oud ijzer

Je kunt oud ijzer gratis inleveren bij het milieupark. Je kunt oud ijzer ook thuis laten ophalen door de aangewezen inzamelaars.

Voorbeelden van oud ijzer die je kunt brengen naar het milieupark:

  • Schroot
  • Roestvrij staal
  • Zink
  • Aluminium
  • Koper
  • Lood
  • Edelmetalen

Let op! Witgoed (bijvoorbeeld een wasmachine of een koelkast) is géén oud ijzer. Lees verder op de pagina onder 'elektrische apparaten' meer over witgoed.

Inzamelaars

De gemeente Stein heeft twee inzamelaars voor het ophalen van oud ijzer en andere metalen aan huis:

Strafbaar

Om oud ijzer te mogen ophalen, heb je een vergunning nodig. Zónder is het strafbaar. Ook mag je als inwoner geen oude metalen neerzetten aan de straat. Hiervoor moet je een afspraak maken. Het is niet meer mogelijk om een vergunning te krijgen voor het ophalen van oude metalen.

Elektrische apparaten

Onder elektrische apparaten valt ook witgoed, zoals wasmachines en koelkasten. Hierin zit koelvloeistof (chemisch afval) en daarom moet je ze op een speciale manier vervoeren. Je kunt jouw oude apparaat gratis naar het milieupark brengen of meegeven aan de bezorger van jouw nieuwe apparaat.

Afvalscheidingswijzer

Met de afvalscheidingswijzer kun je makkelijk ontdekken in welke afvalbak je jouw afval en producten weg kunt gooien. Waar laat je bijvoorbeeld een yoghurtpak, pizzadoos, videoband of spaarlamp? Voer het in op de website of app en vind met gemak de juiste bak.

Ga naar de afvalscheidingswijzer

Afvalpas kwijt of verloren

Tegen betaling kun je een nieuwe afvalpas aanvragen bij RWM. Dit kan het makkelijkste via de RWM-app, maar dit kan ook via het KCC van RWM (tel. 046-2100120). Hier kun je ook terecht met vragen over een defecte afvalpas.

Ondergrondse container

In de gemeente Stein staan op een aantal plaatsen ondergrondse containers voor restafval. Het kan zijn dat je in aanmerking komt om gebruik te maken van deze ondergrondse containers. Om gebruik te maken van een ondergrondse container heb je een pasje nodig. Het pasje kun je aanvragen bij het klant contact centrum van RWM. Het kan zijn dat je in aanmerking komt om gebruik te maken van deze ondergrondse containers.

Naast de ondergrondse containers voor restafval zijn er ook boven- en ondergrondse containers voor glas en textiel. Je kunt van deze containers gebruik maken zonder pasje.

Zwerfafval opruimen

In onze gemeente zijn meerdere vrijwilligers die zich het hele jaar door inzetten om onze gemeente schoon te houden. Gemeente Stein waardeert deze inzet enorm. De bijdrage die de vrijwilligers afgelopen jaar hebben geleverd is voor ons van onschatbare waarde. Wil jij ook helpen om onze gemeente schoon te houden door zwerfafval in te zamelen? Informeer bij de DOP in jouw woonkern of stuur een e-mail naar wijkbeheer@gemeentestein.nl. Wij brengen je in contact met de juiste persoon. Liever als individu aan de slag? Meld dit dan ook. De gemeente stelt graag benodigdheden als prikkers en afvalzakken ter beschikking.

Kroonringen voor PMD-zakken

De kroonring is een handig hulpmiddel dat aan lantaarnpalen wordt bevestigd om PMD-zakken op te hangen. Op die manier hangen alle PMD-zakken uit de buurt netjes en bij elkaar op één plek. Dankzij de kroonring blijven stoepen vrij en kunnen afvalzakken niet meer wegwaaien. Dit zorgt voor een opgeruimde wijk en minder onveilige verkeerssituaties door rondslingerende PMD-zakken.

Hoe gebruik je de kroonring?

  1. Ophangen van de PMD-zak: je hangt de zak met de lussen aan één van de haken van de kroonring. Let op: draai de lus van de zak niet om de haken heen en hang maximaal 3 zakken aan één haak.
  2. Gebruik de kroonring alleen op ophaaldagen. Dit mag vanaf 21.00 uur op de dag voorafgaand aan de inzameldag tot 06.30 uur op de inzameldag. Kijk op de afvalkalender wanneer er in jouw straat het afval wordt opgehaald. Dit kan via www.rwm.nl of in de RWM app.
  3. Houd het schoon. Zorg ervoor dat er geen afval rond de kroonring achterblijft.

Kroonring aanvragen

De kroonringen worden door de hele gemeente aangebracht. In november starten we met het in kaart brengen van de lantaarnpalen die in aanmerking komen voor een kroonring. Dit doen op basis van een aantal vastgestelde criteria. De daadwerkelijke installatie van de kroonringen zal voornamelijk in de wintermaanden plaatsvinden en wordt uitgevoerd door de afdeling Wijkbeheer in samenwerking met Vidar in de Wijk. We verwachten dat eind mei 2025 alle kroonringen zijn aangebracht.

Zodra er een kroonring in jouw straat wordt geïnstalleerd, ontvang je een flyer in je brievenbus. Op deze flyer staat meer uitleg over het gebruik van de kroonringen.

Vragen of klachten?

Heb je vragen of klachten? Bel of mail dan met RWM.


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar info@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.