Stein zoekt leuke collega's! Ga naar onze vacaturesite en solliciteer naar een toffe baan die bij jou past!

Vergunning checken en vooroverleg

Wil je (ver)bouwen, slopen, een boom kappen, een inrit maken of een container op de weg plaatsen? Met de vergunningcheck controleer je snel of je voor jouw activiteiten een vergunning moet aanvragen of een melding moet doen. Je beantwoordt alle benodigde vragen. Je krijgt dan een overzicht waarin je ziet waarvoor je een vergunning nodig hebt, een melding moet doen of een informatieplicht hebt. Vanuit de vergunningcheck kun je starten met een mogelijke aanvraag of melding.

Verzoek om vooroverleg omgevingsvergunning

Heb je een idee waarbij je iets wil gaan doen in de leefomgeving? De leefomgeving gaat over de ruimte waarin we wonen, werken en ontspannen. Denk hierbij aan regels over bouwen, geluid, bodem, natuur, verkeer, lucht, water, erfgoed en monumenten. Wil je weten of dit idee mogelijk is? Of weet je al dat je een omgevingsvergunning nodig hebt? Dien dan een vooroverleg omgevingsvergunning in! Leg hierbij alvast duidelijk uit wat je plannen zijn en voeg een schets van de bestaande en nieuwe situatie toe op schaal 1:100 met de afmetingen. Dan kunnen we daarna samen bekijken wat wel en niet mogelijk is. Vaak voorkom je hierdoor onnodige kosten en kan jouw aanvraag sneller worden behandeld.

Conceptverzoek

Je kunt een conceptverzoek omgevingsvergunning (vooroverleg) aanvragen via de pagina Omgevingswet overheid. Dit is een verzoek om te laten onderzoeken of jouw plan past in het omgevingsplan. Dit kun je kiezen bij stap 7 'Verzoeken indienen'. Zo voorkom je onnodige vertraging in de behandeling van het definitieve verzoek.

Dit plan bespreken we op de intaketafel. Tijdens de intaketafel bekijken verschillende medewerkers van de gemeente of dit plan haalbaar en wenselijk is. Ook kunnen hieruit tips volgen voor het aanvragen van de omgevingsvergunning. Bij een ingewikkelder plan kan de gemeente ketenpartners betrekken bij het vooroverleg. Dit plan bespreken we dan tijdens een omgevingstafel. Ketenpartners zijn bijvoorbeeld de omgevingsdienst, provincie en het waterschap.

Vragen?

Heb je vragen over jouw aanvraag? Neem dan contact met ons op via info@gemeentestein.nl.


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar info@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.